Autoreis

Veilig op reis in de auto

Wij delen vandaag 5 tips op veilig op reis te gaan met de auto. Elke automobilist kan iets met onze tips, van jong tot oud.

  1. Chauffeurs moeten, voordat ze hun motor aanzetten, weten waar ze naar toe gaan. Weten hoe je van punt A naar punt B kunt komen, is een rijvaardigheid. Of u nu een kaart, uw GPS-apparaat of uw Google-routebeschrijving raadpleegt, weet waar u naartoe gaat en hoe u er moet komen. En dus nog voordat u vertrekt
  2. Mensen achter het stuur moeten weten wat er om hen heen gebeurt. Ze moeten voortdurend in hun achteruitkijkspiegels, zijspiegels, naar links, rechts en rechtdoor kijken. De beste chaffeurs houden alles in de gaten van wat er om hen heen gebeurt.
  3. Weten hoe te reageren op iets dat gebeurt, is net zo belangrijk als de timing wanneer te reageren op een rijgebeurtenis. Welke kant op draai je aan je wielen als je begint te slippen in de sneeuw? Wanneer moet je op de rem trappen en wanneer moet je ze pompen? De chauffeursopleiding is de beste vriend van iedereen.
  4. Defensief rijden is de beste techniek om mensen veilig te houden. Defensieve stuurprogramma’s zorgen dat u alert bent en het zorgt dat u tijd heeft om te reageren op alle situaties. Chauffeurs moeten te allen tijde ervoor zorgen dat ze voldoende ruimte tussen hun voertuigen en auto’s voor zich hebben om te stoppen in geval van een onverwachte gebeurtenis voorafgaand aan hen.
  5. Rijd de snelheidslimiet, behalve wanneer de veilige snelheid een langzamere snelheid is. Snelheidslimieten zijn ingesteld voor de beste rijomstandigheden. Regen, natte sneeuw, mist en hoeveelheid verkeer op de weg dicteren een lagere snelheidslimiet. Meegaan met de stroom van verkeer is ook een goede vuistregel.

Meer weten over veilig rijden?

Wil je meer ervaring op doen om veilig te rijden. Bijvoorbeeld in lastige omstandigheden? Boek dan een cursus in een landrover.