Rijschool

Tips voor het kiezen van een geschikte rijschool

Je mag eindelijk beginnen aan je rijbewijs. Dit betekent dat je binnenkort je theorie examen zal moeten behalen en vervolgens ook je praktijkexamen. Na het behalen van je theorie examen zal je binnen 1,5 jaar het praktijkexamen moeten halen. Zo lang is je theoriecertificaat namelijk geldig. Anders zal je deze weer opnieuw moeten behalen.

Vergelijk prijzen

Waar je in eerste instantie naar zal kijken is de prijs die een rijschool vraagt per rijles of misschien wel voor een compleet pakket. Het lastige hierbij is dat er veel verschillende pakketten worden aangeboden. Het is namelijk ook mogelijk om een theorie cursus te doen of theorie lessen te volgen. Dit kan ook in zo’n pakket zijn opgenomen.

Vraag naar ervaringen van anderen

Uiteindelijk is het belangrijkste dat jij slaagt. Je slaagt alleen wanneer je goede instructies krijgt en je jezelf op je gemak voelt. Dit tweede is namelijk ook erg belangrijk om goed te kunnen leren rijden. Je zal namelijk wel wat uren bij je rijinstructeur in de auto moeten zitten voor je kan afrijden. Ervaringen van anderen is misschien wel de factor die het zwaarst weegt. Vraag hierom aan mensen om je heen waar zij rijles hebben gehad en hoe zij dit hebben ervaren. Wellicht kunnen zij een rijschool aanraden aan jou.

Kijk naar het slagingspercentage

Naast bovenstaande punten is je uiteindelijke doel het slagen voor je rijbewijs. Elke rijschool heeft een slagingspercentage waar wordt aangegeven hoeveel procent uiteindelijk in 1 keer slaagt voor het examen. Door hier ook naar te kijken bij het kiezen van een rijschool weet je hoe de kwaliteit is van de rijles. Er zijn verschillende websites waar je de slagingspercentage gratis kan opvragen. Kijk hierbij ook goed naar het aantal examens dat is afgenomen. Dat geeft wel zo’n eerlijk beeld van de rijschool.