Sportauto

Nieuwe sportauto kopen? Dit is er wat bij komt kijken!

Bij een nieuwe sportieve auto komt vaak meer kijken dan gedacht. Dit verschilt ook per type en merk auto. Een Opel is gezien de onderhoud heel anders dan de sportauto’s van Ferarri. Soms is er speciale zorg nodig. Denk dan aan een Porsche onderhoud of het onderhouden van oldtimers.

Inkopen

Het inkopen van een auto is een belangrijk proces. Is er bijvoorbeeld wel een ruime aanbod? Bij speciale limited edition uitvoeringen is dit misschien niet zo makkelijk te verkrijgen, of oldtimers. Soms speelt de prijs een grote rol bij de koop van een auto. Een sportauto kan in het buitenland een stuk voordeliger zijn, dan is het lucratief om dit te importeren naar Nederland in plaats van dezelfde auto hier te kopen.

Verzekering

De verzekering kan in sommige gevallen roet in het eten gooien. Heb je een agressieve rijstijl of ben je in het verleden aangehouden met drank achter het stuur, dan is de kans groot dat je je auto niet verzekerd krijgt. Voor de verzekeringmaatschappijen is het namelijk een groot risico om de auto te verzekeren gezien de waarde van de auto.

Ook als je altijd netjes hebt gereden kan het lastig zijn. De verzekering kan dan akkoord gaan met het verzekeren van de auto maar dit voor een bepaald gebied doen waar de kans op ongelukken of diefstal klein is.

Onderhoud

Zoals eerder verteld is het belangrijk om rekening te houden met de onderhoud van de auto. Niet elke garage heeft verstand van de sportieve auto’s omdat deze anders gebouwd zijn dan normale auto’s. ze hebben bijvoorbeeld een veel grotere motor onder de motorkap. Ook is het onderstel van de auto ander en ligt deze vaak lager op de grond. Om gedoe te voorkomen (een klein foutje kan bij een exclusieve auto al veel kosten) is het handig om op bezoek te gaan naar een speciale garage.