Autoverzekering

Net je rijbewijs gehaald en niet de hoofdprijs voor een autoverzekering willen betalen?

Wanneer je net je rijbewijs gehaald hebt en nog wat geld over had om een autootje te kopen, dan wil je natuurlijk niet de hoofdprijs kwijt zijn voor je autoverzekering. Je auto niet verzekeren is geen optie. Iedereen die in Nederland woont en een auto op zijn of haar naam heeft staan, is verplicht om hier een minimale WA autoverzekering voor af te sluiten. Deze autoverzekering dekt de schade van de tegenpartij wanneer jij een ongeluk veroorzaakt. Sluit je geen autoverzekering af dan kun je binnen enkele dagen een boete van de RDW verwachten.

Helaas val je onder de risicogroep

Wanneer autoverzekeringen hun polis bepalen houden ze daarbij rekening met de verzekeringsnemer. Er wordt onder andere gekeken naar je leeftijd en je schadevrije jaren. Als beginnende bestuurder heb je helaas nog geen schadevrije jaren kunnen opbouwen. Als je dan ook nog eens jong je rijbewijs gehaald hebt, dan is het bijna onmogelijk om een goedkope autoverzekering af te sluiten omdat je tot de zogenoemde risicogroep behoort. Autoverzekeraars gaan ervan uit dat jij als niet ervaren, jonge bestuurder sneller ongelukken maakt dan wanneer je wat ouder bent en al wat rijervaring hebt opgedaan.

Jong en onervaren zonder schadevrije jaren

Een autoverzekering voor 18 jarige is dus altijd duurder dan een autoverzekering van iemand van middelbare leeftijd en een reeks schadevrije jaren. Dit is precies de reden waarom veel jongeren hun auto verzekeren op naam van de ouders. Sommige autoverzekeringen keuren dit goed. Denk wel goed na, als je deze constructie kiest, want je bouwt op deze manier nooit je eigen schadevrije jaren op.

Overstappen.nl helpt je bij het zoeken naar de juiste autoverzekering

Op Overstappen.nl autoverzekering kun je er eenvoudig achter komen welke autoverzekeringen toestemming geven om jouw auto via je ouders te verzekeren. Maar je kunt ook autoverzekeringen vergelijken op je eigen naam. Er zijn namelijk wel een aantal goede autoverzekeringen af te sluiten, ook als je jong bent, vergelijken loont daarbij zeker. Wanneer je jouw gegevens en het kenteken van je auto invoert in de vergelijker zie je meteen een overzicht van de meest voordelige autoverzekeringen voor mensen van jouw leeftijd.

Meteen een autoverzekering afsluiten of overstappen naar een goedkopere verzekering

Via de vergelijker is het ook mogelijk om direct een offerte aan te vragen. Heb jij al een autoverzekering maar ben je inmiddels geen 18 meer en heb je al wat schadevrije jaren opgebouwd, dan is het ook verstandig om de vergelijker in te vullen, waarschijnlijk kun je wat betreft kosten nu beter overstappen naar een goedkopere andere autoverzekeringsmaatschappij.