Vrouw autosleutel

Dit moet je weten wanneer je een eerste auto koopt

Je hebt je rijbewijs (bijna) gehaald en bent op zoek naar een eerste auto. Dit is niet eenvoudig, er is erg veel keuze. Nu we meer milieubewust leven, zal dit ook een rol spelen tijdens het uitzoeken van een nieuwe auto. Een elektrische auto is erg aantrekkelijk, maar op dit moment nog erg prijzig. Naast het aanschaffen van de auto komen er ook nog andere kosten bij kijken. In dit artikel gaan we dieper in op waar jij allemaal op moet letten bij het kopen van een eerste auto.

De aanschaf

De aanschaf is natuurlijk het belangrijkst wanneer je een nieuwe auto koopt. Dit is een grote kostenpost waardoor je er van tevoren voor moet zorgen dat je zeker weet dat je deze auto wil. Het is belangrijk dat je voor jezelf eerst een budget vaststelt. Afhankelijk van dit budget ga je op zoek naar een auto. Houd hierbij goed in je achterhoofd dat wanneer je weinig budget hebt, maar een dure auto wil, de auto waarschijnlijk veel kilometers heeft gereden. Dit is in principe geen probleem, maar de kans dat je te maken krijgt met veel onderhoudskosten wordt wel groter.

Bij het kiezen van een auto is het van belang dat je kijkt naar wat je maandelijks wil en kan uitgeven aan een auto. Kijk hierbij naar het verbruik van de auto. Een grote, zware auto zal meer verbruiken dan een kleine lichte auto. Dit kan op maand- en jaarbasis veel verschil maken.

Bijkomende kosten

Naast de aanschafkosten zal je te maken krijgen met maandelijkse terugkomende kosten. Hieronder vallen onder andere de verzekering van de auto en de belasting die je moet betalen voor de auto. Beide bedragen zijn onder andere afhankelijk van de auto die je hebt gekocht. Daarnaast spelen er ook nog andere factoren een rol zoals in welke gemeente je woont.